עוגיות סיגר במילוי אגוזים ממכר – מתכון ביתי קליל
מתכון מאת ננה אלקריף
הרכיבים-
לבצק:
200 גרם חמאה/מחמאה רכה
200 גרם שמנת חמוצה (אפשר גם קצפת צמחית במקום)
כף סוכר
שקית אבקת אפיה
חלמון מביצה 1 L
3.5 כוסות קמח מנופה
למילוי:
400 גרם אגוזים קצוצים דק או טחונים
כוס סוכר
כפית ציפורן טחון
שקית סוכר וניל
חלבון מביצה 1 L
איך מכינים-
לבצק- נתחיל לערבב בקערה את החמאה,
שמנת חמוצה, כף סוכר, אבקת אפיה וחלמון ביצה היטב.
אחר כך נמשיך לערבב ונוסיף את הקמח המנופה בהדרגה,
צריך להתקבל בצק רך, נוסיף עוד קמח במידת הצורך.
לאחר שמתקבל בצק רך נכניס לשקית ונניח במקרר למנוחה של כ10 דקות.
לאחר שמתקבל בצק רך נכניס לשקית ונניח במקרר למנוחה של כ10 דקות.
למילוי- נטחן/נקצוץ את האגוזים,
נערבב עם הסוכר, הציפורן, סוכר הוניל והחלבון לתערובת אחידה ודביקה.
לאחר מכן נעבור להרכבה-
נחלק את הבצק ל2 חלקים שווים, נרדד לעיגול דק ונחתוך למשולשים.
נשים כפית מהמילוי בקצה הרחב של כל משולש ונגלגל.
נניח על תבנית נתור מרופדת בנייר אפיה במרווחים כל סיגר.
נכניס לאפיה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ18-20 דקות ערך.
נוציא מהתנור, נקרר את הסיגרים ונפזר מעל אבקת סוכר.
בהצלחה!
עוגיות סיגר ביתיות – פינוק מושלם:
הסיגרים האלו הם לא רק טעימים בטירוף,
אלא גם סמל למסורת ותרבות.
ניתן לראותם במגוון מטבחים ברחבי העולם,
עם שינוים קטנים במרכיבים וטכניקות ההכנה.
הסיגרים מעולים לחבר בין בני משפחה,
לחלוק חוויות ולהנות ממאפה ביתי וטעים.
לעוד מתכונים לעוגיות לחצו כאן