עוגת גזר מטריפה בקלי קלות עם טויסט שוקולדי – תענוג בכל ביס
מתכון מאת Ba Su
הרכיבים-
*כוס חד"פ חמה
3 כוסות גזר מגורד
כוס וחצי קמח מנופה
שקית אבקת אפיה
כוס סוכר
כפית אבקת קינמון
כוס שמן
5 ביצים L
3 כפות אגוזים טחונים גס
חופן שוקולד צ'יפס
איך מכינים-
נקציף את הביצים והסוכר במשך כ4 דקות עד קבלת קצף בהיר ותפוח,
אחר כך נוסיף בהדרגה בזרם דק את השמן.
נוסיף קמח, אבקת אפיה, אגוזים קצוצים, קינמון
גזר מגורד והשוקולד צ'יפס ונערבב הכל היטב עד קבלת תערובת אחידה.
נשמן תבנית מרובעת או עגולה בגדלים 24 או 26,
נחמם תנור מראש ל180 מעלות גריל עליון ותחתון (ללא טורבו!)
ונאפה כ40 עד 45 דקות.
נוציא את העוגה מהתנור נצנן אותה ונפדר באבקת סוכר מלמעלה
בהצלחה!
עוגת גזר – יותר מסתם עוגה:
עוגת הגזר, תכשיט אפוי שנושא בחובו היסטוריה עשירה וטעמים נוסטלגיים.
שורשיה עוד מהעבר הרחוק, והיא התפתחה והשתכללה לאורך הדורות,
תוך שהיא שומרת על ליבה החם והביתי.
השילוב המושלם בין מתיקות הסוכר, רכות הגזר והניחוח של הקינמון
יוצר הרפתקה של טעמים המזכירה לנו חיבוק חם בימים קרים.
מעבר לטעם, הגזר עצמו, סמל לבריאות וחיוניות, מעניק לעוגה ערך תזונתי משמעותי.
כל ביס הוא הזמנה למסע קולינרי אל שדות הגזר והמטבחים של פעם,
ומזכיר לנו את החיבור בין הטבע לבין האדם. בין אם היא מוגשת כקינוח חגיגי או כחטיף ביתי,
עוגת הגזר היא יותר מסתם מאפה – היא סיפור, היא מסורת, והיא טעם של בית.