לביבות מתכונים מהירים צמחוני

לא עוד סתם לביבה שגרתית – לביבות תפוחי אדמה שיתפסו אתכם לא מוכנים

דליה בן חמו

 

לא עוד סתם לביבה שגרתית – לביבות תפוחי אדמה שיתפסו אתכם לא מוכנים
מתכון מאת דליה בן חמו

 

הרכיבים-
7-8 תפוחי אדמה
בצל 1 בינוני
2 ביצים L
מלח לפי טעם (אני שמה כפית)
פלפל שחור גרוס לפי טעם (אני שמה חצי כפית)
קמצוץ בהרט או ראס אל חנות (לא חובה אבל משדרג מאוד!)
3 כפות קמח מצות (אפשרי גם קמח רגיל או פירורי לחם)
איך מכינים-
נרד בפומפיה את תפוחי האדמה והבצל לקערה,
נוסיף לקערה את הביצים, מלח,
פלפל שחור גרוס, קמצוץ בהרט וקמח מצות,
נערבב את כל המרכיבים ביחד לתערובת אחידה.
ניצור בעזרת ידיים מעט רטובות/משומנות לביבות,
נטגן בשמן עמוק או במחבת עם שכבה עבה של שמן משני הצדדים להזהבה יפה.
בהצלחה!

 

 

הלביבות כהיסטוריה קטנה:

במקור האינדאנים באמריקה הם אלו שגילו את תפוחי האדמה ראשונים.
במאה ה-16 הספרדים הביאו את תפוחי האדמה מאמריקה לאירופה,
בהתחלה חלק מהספרדים חשדו כי תפוחי האדמה רעילים וגורמים למחלות,
אך בהמשך כמובן היה בתפוח האדמה הרבה פוטנציאל והוא בהחלט מיצה אותו.
לענייננו – לביבות תפוחי האדמה הן מאכל צנוע וטעים מאוד,
הן מגיעות מהמטבחים העממים של מזרח אירופה שם תפוחי האדמה היו מזון בסיסי.
הלביבות הן דרך מעניינת לנצל את השורש והן במהרה הפכו למאכל אהוב,
עם השני הלביבות הגיעו לתרבויות שונות שהוסיפו כל אחת את הטויסט שלה למתכון הקלאסי,
מה שהוביל למגוון רחב של לביבות שאנו מכירים כיום.

לעוד מתכונים ללביבות לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *