איך להכין פשטידת ברוקולי פרווה שתגרוף את כל המחמאות
מתכון מאת Osnat Hershaft Saban
הרכיבים-
450 ברוקולי מפורק לפרחים
4 ביצים L
4 כפות מיונז רגיל
5 כפות קמח תופח
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
כף אבקת מרק עוף
איך מכינים-
ראשית נבשל את הברוקולי במשך 3 דקות במים רותחים עם מלח, נקרר ונסנן
אחר כך נקציף ביצים שלמות ונוסיף לביצים מיונז וקמח בהדרגה.
נוסיף את התבלינים ונבחוש היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה.
נשמן ונמקח תבנית כמו בתמונה או חד פעמית בינונית,
נעביר כ3/4 מכמות הבלילה לתבנית ומעל נסדר את פרחי הברוקולי,
מעל פרחי הברוקולי נפזר את הבלילה שנותרה.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה כ30 דקות או עד השחמה.
בהצלחה!
למה כדאי לנו לאכול ברוקולי ? סגולותיו הבריאותיות של הברוקולי:
ברוקולי, הירק הירוק והעליז, הוא אוצר של חיוניות ובריאות.
הברוקולי מכיל כמות מרשימה של ויטמין C,
כמו גם נוגד חמצון התומך במערכת החיסון,
הוא עשיר בסידן, חיוני לבריאות העצמות ומסייע לתפקוד תקין של מערכת העיכול.
הברוקולי תאמינו הוא לא מכיל גם גלוקזינולטים –
תרכובות צמחיות שקשורות להפחתת סיכון למחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב,
אז תשימו לב לפני שאתם מסרבים לברוקולי בפעם הבאה 😊