חמין מנחם עם חיטה בטעמים של הבית כמו של פעם
מתכון מאת Orpaz Levy Medina
הרכיבים-
2 בצלים גדולים קצוצים דק
קילו חלקי עוף / כבש / בקר (אפשר גם לשלב ביניהם)
שמן
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט
חצי כפית פפריקה מתוקה
קמצוץ כמון
כפית אבקת מרק עוף
2-3 שיני שום כתושות
סילאן
כוס וחצי חיטה מושרה 30 דקות
איך מכינים –
נתחיל מלטגן את 2 הבצלים בסיר גדול רחב עם מעט שמן עד הזהבה (רצוי סוטאז׳ שמתאים לתנור).
כשהבצל מזהיב נוסיף את העוף/בשר/כבש ונוסיף מעט שמן,
נטגן עד הזהבה גם את הבשר/העוף.
נוסיף תבלינים – בהרט, פלפל שחור, מלח
פפריקה, כמון, אבקת מרק ושום כתוש.
אחר כך נזלף מעל סילאן,
נוסיף את החיטה שהושרתה 30 דקות קודם לכן,
ונכסה הכל עם מים רותחים,
נמשיך לבשל את הכל עם מכסה סגור על להבה נמוכה כ30 דקות.
לאחר 30 דקות בישול נעביר לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עם מכסה סגור,
נשאיר בתנור את הסיר במשך כ30 עד 40 דקות בערך עד לצמצום הנוזלים.
חשוב מאוד לעקוב שיישאר מעט נוזל כדי שהחיטה לא תתייבש לגמרי.
בהצלחה!
מה מסמל לנו בעצם החמין:
החמין הוא הרבה יותר מסתם ארוחה, הוא מסורת.
מתאים בדיוק בימים של החורף הקר, הוא מזכיר לנו את הבית והשבת.
הסוד טמון בשילוב של הטעמים, ביצירת המרקם העשיר ובניחוחות.
החיטה עם מרקמה המיוחד מוסיפה לחמין עומק וטעם ייחודיים.