גרנולה ביתית כיפית בריאה ורק 10 דקות הכנה
מתכון מאת Yael Kazav
הרכיבים-
3 כוסות שיבול שועל דקה או עבה (במתכון השתמשתי בדקה)
1/2 כוס צימוקים
1/3 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס חמוציות
1/3 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס שקדים
3/4 כוס דבש
1/2 כוס אגוזי מלך
1/4 כוס שמן
1/2 כפית קינמון
כף קוקוס טחון
קורט מלח
איך מכינים-
לפני שנתחיל נחמם תנור מראש ל160 מעלות.
בקערה גדולה נערבב את כל המרכיבים,
מי שאוהב את החמוציות והצימוקים רכים אפשר להוסיף לאחר האפיה.
אחר כך נרפד תבנית תנור בנייר אפיה,
נשטח את התערובת על התבנית ונכניס לתנור למשך כ20 דקות,
שימו לב – בכל 5 דקות נצטרך לערבב את התערובת כדי שתזהיב במידה שווה ולא תשרף.
לאחר האפיה נוציא את הגרנולה וניתן לה להתקרר ולהתקשות.
בהצלחה!
טיפים למתכון:
- התאימו לטעמכם – כמויות כל המרכיבים ניתנת להאתמה לפני העדפה שלכם, למשל אם אתם אוהבים מתוק יותר הוסיפו יותר דבש, אם אתם אוהבים פחות מתוק צמצמו את כמות הדבש וכו'.
- אחסנו את הגרנולה בכלי אטום בטמפרטורת החדר. היא תישמר טרייה למשך מספר שבועות.
הגשה:
- בקערה עם יוגורט – השילוב הקלאסי והבריא
- עם חלב – כארוחת בוקר מזינה
- בתוספת פירות טריים – בננות, תותים, פירות יער יתאימו מעולה לצד הגרנולה שלכם ויצרו לכם מנה מרעננת.
לעוד מתכונים דלי קלוריות לחצו כאן