תפוחי אדמה צלויים זו התוספת המושלמת לארוחה שלכם וזה מתכון חובה בכל בית
מתכון של אריאלה גולדמן
הרכיבים-
5 תפוחי אדמה
רבע כוס שמן זית
רבע כוס סירופ מייפל איכותי (אסור לוותר זה כוכב המנה)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית פלפל צ'ילי חריף גרוס
ענפי רוזמרין או טימין
איך מכינים-
נתחיל לקלף את תפוחי האדמה ונפרוס לפרוסות דקות יחסית.
אחר כך נערבב בקערה את המרכיבים לרוטב אחיד-
שמן זית, מייפל, מלח, פלפל שחור גרוס,
פפריקה מתוקה, וצ'ילי חריף גרוס.
נעסה את תפוחי האדמה הפרוסים ברוטב היטב ונסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה,
נפזר מעל תפוחי האדמה בתבנית ענפי רוזמרין.
נחמם תנור מראש ל160 מעלות ונאפה כ45-50 דקות בהתאם לתנור שלכם עד הזהבה וריכוך.
אני ממליצה להוסיף חלקי עוף ולהבריש אותם ברוטב ולהכניס לתנור גם כן (ניסיתי כנפיים ויצא מעולה).
בהצלחה!
תפוחי אדמה בגוון מתוק-חריף:
השילוב המנצח של המתוק והחריף נותן לתפוחי האדמה הצלויים האלה את הטויסט המושלם,
סירופ המייפל האיכותי מעניק מתיקות קסומה,
בעוד הפפריקה המתוקה והצ'ילי החריף מוסיפים עומק ונגיעות פיקנטיות שמשלימות את המתיקות.
הרוזמרין הטרי מסיים את החגיגה עם ארומה עשבונית רעננה.