ללא מיקסר! 5 דקות הכנה ולתנור – מאפינס תמרים ואגוזים עסיסיים ורכים
מתכון מאת חני קונאשוילי
הרכיבים-
*המתכון מתאים ל2 תבניות אינגלישקייק גדולות או 3 קטנות
*כוס חד״פ חמה
3 ביצים L
כוס סוכר (אפשר גם פחות מי שמעדיפה פחות מתוק)
כוס שמן
שקית סוכר וניל
3/4 מיכל/צנצנת/אריזת ממרח תמרים
שקית אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה.
כפית קינמון
2.5 כוסות קמח
כוס ורבע מים רותחים
תיון
אגוזי מלך שבורים לקישוט
איך מכינים –
נתחיל לערבב את הביצים, סוכר,
שמן, סוכר וניל, וממרח תמרים עם מטרפה ידנית.
אחר כך נוסיף את אבקת האפיה, סודה לשתיה,
קינמון, קמח וכוס מים רותחים מושרים כחצי דקה עם תיון (תה) ונמשיך לערבב היטב.
נוסיף עוד רבע כוס מים רותחים ונמשיך לערבב.
נשמן תחתיות מאפינס או 2 תבניות אינגליש קייק גדולות,
נשפוך את הבלילה למאפינס/אינגליש קייק ונכניס לתנור שחומם ל170 מעלות,
לאחר 5 דקות אפיה ראשונות נפזר את אגוזי המלך מעל (בצורה הזו אגוזי המלך לא שוקעים).
נאפה עוד 35 דקות ונוציא מהתנור, נשמור בכלי אטום!
בהצלחה!
שדרוג טעמים, מרקמים וציפויים:
- הוסיפו לבלילה פירות יבשים! צימוקים, חמוציות או משמשים יבשים יוסיפו ביותר
- תמצית וניל או תמצית רום יעשירו את העוגה בריח ובטעם
- קמח קוסמין או קמח שיבולת שועל יוסיפו סיבים תזונתיים וערכים בריאותיים
- שברי קוקוס או שוקולד צ׳יפס בתות הבלילה יעניקו עוד מתיקות וקראנצ׳יות
קצת על המאפינס:
מאפינס תמרים ואגוזים רכים ונימוחים, בטעם אמיתי של בית.
התבלינים החמים והחורפיים, האגוזים, וממרח התמרים משתלבים בול בעונה הזו.
המאפינס מתאימים כאורחת בוקר, חטיף, או קינוח, ויכבשו את לבכם בחורף הקר