עוגת גבינה מיוחדת גבוהה ובמרקם המושלם
מתכון של דליה מחודש
הרכיבים-
750 גרם גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה
7 ביצים L מופרדות בטמפ׳ החדר
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי סוכר (חד"פ קר)
4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל/צרפתי
7 כפות גדושות קורנפלור
איך מכינים –
נתחיל מלהקציף את החלבונים ביחד עם 3/4 כוס סוכר,
נעביר את הסוכר להקצפה ב3 פעימות עד קצף יציב ונשאיר בצד.
בקערה חדשה נבחוש את הגבינה הלבנה, שמנת חמוצה
חלמונים 3/4 כוס הסוכר שנשאר וסוכר וניל לבלילה חלקה.
אחר כך נוסיף לבלילה אינסטנט פודינג וקורנפלור ונערבב להטמעה בתוך בלילת החלמונים.
בשלה הבא נטמיע בתנועות קיפול את קצף החלבונים לתערובת החלמונים בעדינות.
בתבנית קפיצית קוטר 24 נניח נייר אפיה משומן שעובר את גובה התבנית,
נעביר את התערובת לנייר האפיה שבתבנית ונעביר את התבנית לתבנית תנור עם מים חמימים בתחתית.
נחמם את התנור ל170 מעלות גריל עליון תחתון ללא טורבו ונאפה כ30 דקות.
לאחר 30 דקות נוריד את החומם ל150 מעלות ונמשיך לאפות לעוד כ30 עד 45 דקות.
לאחר שהעוגה מוכנה נכבה את התנור ונשאיר את העוגה בפנים,
אסור לפתוח את דלת התנור לפחות 3-4 שעות מרגע שהעוגה מוכנה.
בסיום נוציא את העוגה נפדר באבקת סוכר ונעביר למקרר.
בהצלחה!
מסע בזמן עם עוגת גבינה:
עוגות גבינה הן לא המצאה מודרנית! שורשיהן מגיעים לימי קדם,
בתקופות בהן אנשים גילו את הטעם המשכר של הגבינה הטריה ושילבו אותה במאפים שונים.
ככל שהשנים עברו עוגת הגבינה התפחה והשתכללה
עד שהגיעה לצורות והטעמים שאנו מכירים כיום.