איך טעים – מתכון לרולדת קצפת עם תותים בקלילות
מתכון מאת ליזט יחיאל
הרכיבים-
4 ביצים
חצי כוס סוכר
2 כפות שמן
שקית סוכר וניל
4 כפות קורנפלור
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
חצי שקית אבקת אפיה
תותים חתוכים לקוביות
ג'לי תות (לא חובה)
איך מכינים –
נקציף ביצים שלמות במיקסר עם מהירות גבוהה עם סוכר וסוכר וניל,
ננמיך את מהירות המיקסר למהירות בינונית ונוסיף שמן באיטיות עד הטמעתו.
אחר כך ננמיך למהירות הכי נמוכה ונוסיף את הקורנפלור והאינסטנט פודינג וניל עד שמתערבבים בבלילה.
נרפד תבנית תנור בנייר אפייה משומן,
נפזר את התערובת על נייר האפייה בתבנית.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה כ20 דקות,
בסיום האפיה נוציא מהתנור נגלגל יפה לרולדה ונחכה שתתקרר לגמרי.
לאחר מכן נכין את הקרם-
פשוט מאוד נקציף את כל המרכיבים לקרם אחיד.
לאחר שמתקרר נפתח את הרולדה ונמרח שכבה דקה של קרם,
נוסיף קוביות תותים קטנות ונגלגל בעדינות לרולדה.
נמרח עוד שכבה של קרם על הרולדה ונפזר מעט קוביות תותים וג'לי תות.
בהצלחה!