מאפים צמחוני קציצות

קציצות ירק אפויות – גם בריא וגם טעים

אילנה לוי
קציצות ירק אפויות – גם בריא וגם טעים
מתכון מאת אילנה לוי
הרכיבים-
3 קישואים
7 גזרים
5 תפוחי אדמה
2 בצלים וחצי
חבילת פטרוזיליה קצוצה
3 ביצים L
חצי כוס פירורי לחם
3 כפות קמח
מלח
פלפל שחור גרוס
איך מכינים –
נקלף ונגרד בפומפיה את הקישואים, הגזרים ותפוחי האדמה,
נקצוץ בצל ופטרוזיליה ונעביר את הכל למסננת גדולה.
נפזר מעל הירקות במסננת כפית מלח, נערבב היטב ונניח כשעה להגרת הנוזלים.
לאחר שעה נסחוט את הירקות מהנוזלים ונעביר לקערה,
נוסיף לקערה עם הירקות ביצים, פירורי לחם, קמח, מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעמכם.
נערבב היטב את התערובת ונעביר למנוחה של כ30 דקות במקרר לספיגת הטעמים.
נרפד תבנית תנור בנייר אפיה משומן,
לאחר מנוחה במקרר נוציא את התערובת,
ובידיים מעט רטובות/משומנות נגלגל את התערובת לקציצות בגודל שווה.
נניח את הקציצות במרווחים על נייר האפיה ונרסס אותן בשמן.
נעביר לתנור שחומם מראש ל200 מעלות (ללא טורבו)
למשך כ30 דקות אפיה או עד שהקציצות משחימות,
אין צורך להפוך את הקציצות בזמן האפיה.
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *