שורבה חריפה מתאימה בול לימי החורף הגשומים
מתכון מאת Natali Uliel
הרכיבים-
2-3 שיני שום כתושות
שמן
5 כפות רסק עגבניות
כף אבקת מרק עוף
כפית צ'ילי גרוס
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה (מי שלא אוהב שישים 2 כפות פפריקה מתוקה במקום)
חצי כפית מלח
4 כוסות מים חמימים
חצי כפית פלפל שחור גרוס
פסטה (לא מבושלת)
איך מכינים –
נתחיל לטגן בסיר שום כתוש עם מעט שמן,
לשום הכתוש נוסיף 5 כפות רסק עגבניות ונערבב ביחד.
אחר כך נוסיף מהצד כוס מים חמימים, אבקת מרק עוף,
פפריקה מתוקה, חריפה, צ'ילי גרוס חריף, מלח ופלפל שחור ומערבבים הכל עד להסמכה.
לאחר מכן נוסיף עוד 3 כוסות מים חמימים תוך כדי ערבוב, נטעם ונתקן טעמים לפני הצורך.
נביא את הכל לרתיחה וברגע שרותח נוסיף פסטה
נבשל את הפסטה תוך כדי ערבוב כ7 דקות על אש גבוהה,
לאחר 7 דקות ננמיך ללהבה בינונית ונבשל עוד כ10-12 דקות.
לבסוף ננמיך ללהבה נמוכה ונבשל עוד כ2-3 דקות, לא לשכוח בכל תהליך הבישול לערבב!
בהצלחה!