אין טעים כזה – עוגת קרם שמנת אישית
מתכון מאת ננה אלקריף
הרכיבים-
*כוס חד"פ חמה
לבצק:
4 ביצים L
כוס סוכר
כוס מיץ תפוזים
מיץ מחצי לימון
3/4 כוס שמן
שקית סוכר וניל
שקית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
2.5 כוסות קמח מנופה
ספרי שמן/חמאה
לקרם:
גביע שמנת מתוקה
שקית סוכר וניל
3 כפות סוכר
חבילת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
גביע שמנת חמוצה
איך מכינים –
בקערה נערבב בעזרת מטרפה ידנית ביצים וסוכר,
אחר כך נוסיף את מיץ התפוזים, מיץ לימון,
שמן, סוכר וניל, אבקת אפיה, חצי כפית סודה לשתיה וקמח בסוף באיטיות,
נערבב היטב לאחידות ונעביר לתבנית תנור עם נייר אפיה שריססנו עם ספריי שמן/חמאה.
לאחר מכן נכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ20-25 דקות בערך.
לאחר האפיה נוציא, ניתן לבצק להתקרר,
כשקר נחתוך לצורה הרצויה – עיגול, מלבן או ריבוע ל2 חלקים ליצירת עוגות אישיות.
את שאריות הבצק נקצוץ במעבד מזון לפירורים לציפוי מעל.
תוך כדי שהעוגה נאפית נכין את הקרם פשוט מאוד נקציף את כל הרכיבים לקרם תפוח היטב,
ניצור עוגות אישיות משכבת בצק, שכבת קרם, שכבת בצק, עוד שכבת קרם ומעלה נפזר פירורים,
נמשיך ככה עד שנסיים את כל הבצק.
טעים טעים וקל, בהצלחה!