פרסבורגר פרג זה החיים
מתכון מאת מלי קרדוניס לאון
הרכיבים-
לבצק:
2 כוסות קמח רגיל
1/3 כוס אבקת סוכר
3/4 כפית שמרים יבשים
1/3 כוס חלב
ביצה 1 L
100 גרם חמאה
למילוי:
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
2 כפות דבש
40 גרם חמאה
250 גרם פרג טחון
ביצה 1 L
איך מכינים –
נתחיל מהבצק נערבב בקערה את כל המרכיבים לבצק אחיד ונכניס למקרר למנוחה של כ30 דקות.
בזמן המנוחה נעבוד על המילוי-
נרתיח על הגז סוכר, חלב, דבש וחמאה עד רתיחה,
ברגע שרותח נוסיף את הפרג הטחון וביצה אחת,
נערבב היטב נוריד מהאש ונכניס למקרר גם כן.
לאחר המנוחה נוציא את הבצק ונחלק ל2 חלקים ונרדד,
נמרח בנדיבות מהמילוי ונגלגל לרולדה כמו בתמונה.
נכסה את הרולדות וניתן להן לנוח כ30 דקות,
לאחר 30 דקות מנוחה נבריש בביצה טרופה ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות
נאפה כחצי שעה ונוציא מהתנור לקירור והתייצבות
בהצלחה!
1/3 כוס אבקת סוכר