תבשילי עדות

אין על הלחוח התימני האמיתי

עליזה שירזי

אין על הלחוח התימני האמיתי

מתכון מאת עליזה שירזי

הרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר
כף מלח
3 כפות סולת דק
1400 מ"ל מים
חצי שקית אבקת אפיה
איך מכינים –
נתחיל לערבב את כל המרכיבים  בקערה למעט המלח ואבקת האפיה שנוסיף רק בסוף,
נכסה את הקערה ונתפיח כחצי שעה-שעה עד הכפלת נפח.
אחר כך נשמן מחבת קרה במעט שמן,
נניח מצקת מלאה על המחבת ונחמם את המחבת על להבה גבוהה,
כשמתחילים להיווצר חורים שנפתחים נכסה את המחבת,
נבשל עוד כדקה לקבלת ברק ונוריד מהאש, נחזור על התהליך עד גמר הבלילה.
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *