המתכון של מלי
עוגת תפוחים עננים מלי מאירוב
הרכיבים –
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 שקיות וניל
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
4 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות
כפית לימון
כפית קינמון
2 כפות סוכר
איך מכינים –
בקערת המיקסר במהירות גבוהה נקציף 4 ביצים שלמות עם 3/4 כוס סוכר ו 2 שקיות סוכר וניל .
עד שהקצף בהיר וסמיך יותר,נוריד למהירות איטית ונוסיף 3/4 כוס שמן באיטיות
ואז 2 כוסות קמח ואבקת אפיה,
עד שהקמח נבלע.
את תפוחי העץ נעביר לקערה ונערבב עם לימון קינמון ו 2 כפות סוכר.
נעביר חצי מהבלילה לתבנית משומנת מרובעת או עגולה 26 , ונפזר מעל חצי מתערובת התפוחים .
נשפוך מעל את שאר הבלילה ונכסה בעזרת כף את התפוחים ונפזר את החצי השני של התפוחים..על הבלילה(קומות בלילה תפוחים בלילה תפוחים)
נכניס לתנור מדף שני מלמטה מחומם 175 מעלות ל 45 דקות בערך אולי פחות אולי יותר נבדוק אם היד שהעוגה יציבה נפזר אבקת סוכר שמתקררת .
(אופציה..לא חובה‼️לאחר עשר דקות אפיה נפזר קראמבל שהכנו מ 40 גרם מרגרינה קרה..או חמאה..חצי כוס קמח 3 כפות סוכר וחצי כפית קינמון ומי שרוצה גם 2 כפות אגוזים קצוצים.. נעבד ביד לפרורים ונפזר על העוגה ונמשיך לאפות לפי הזמנים)