
עוגת תפוחים אלוהית
מתכון מאת Nehoray Sror
הרכיבים –
4 ביצים L
2 כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
כפית תמצית וניל
כפית גרירת לימון
כוס שמן
כוס וחצי סוכר
לתערובת התפוחים:
6 תפוחים קלופים נקיים מגרעינים חתוכים לפרוסות דקות
2 כפות סוכר
כף וחצי קינמון
איך מכינים –
נשמן תבנית עגולה ונחמם תנור מל180 מעלות.
בקערת מיקסר נקציף על מהירות גבוהה ביצים וסוכר לקצף תפוח,
נוריד מהירות, נוסיף לאט את שאר המרכיבים למעט התפוחים
ונמשיך לערבל עד קבלת תערובת אחידה.
אחר כך בקערה נפרדת נערבב את התפוחים ביחד עם 2 כפות סוכר וכף וחצי קינמון.
ניצוק חצי מכמות הבלילה לתבנית המשומנת וניישר,
מעל הבלילה נסדר שכבת תפוחים.
נחזור על התהליך וניצוק את שאר הבלילה מעל שכבת התפוחים וניישר.
ושוב מעל שכבת הבלילה השניה נסדר עוד שכבת תפוחים.
נכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ונאפה כ45 דקות.
בסיום האפיה נוציא את העוגה ונפדר באבקת סוכר.