
עוגת שמנת ופירות יער פשוט וואו
מתכון – Inbal Cohen Tayer
הרכיבים –
*תבנית קפיץ עגולה 26
לתחתית:
100 גרם נטורינה בטמפ' החדר
2 כוסות קמח שקדים
כפית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
1 ביצה L
לשכבת השמנת:
שמנת עמידה לקצפת 500 גרם
כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה
1 אינסטנט פודינג וניל
גביע שמנת חמוצה
כף קורנפלור
לציפוי פירות היער:
250 גרם פירות יער קפואים
חצי כוס סוכר
מעט סירופ בטעם פירות יער של אפיכל
איך מכינים –
תחתית-
נתחיל לערבב היטב את כל החומרים במידה בקערה,
במידה והתערובת יוצאת דביקה נוסיף מעט קמח שקדים.
נהדק את לתחתית סביב התבנית,
נאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהתחתית מקבלת צבע זהוב מעט, נוציא ונקרר.
לשכבת השמנת-
נקציף את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל ונוסיף באיטיות סוכר.
לאחר שמתקבל קצף יציב ננמיך את מהירות המיקסר ל1 ונוסיף את יתר המרכיבים עד בלילה אחידה,
נשפוך את הבלילה מעל התחתית בתבנית ונכניס למקפיא למשך כ6 שעות.
לציפוי-
בסיר נבשל על אש נמוכה את הסוכר ביחד עם פירות היער הקפואים,
נבשל עד שמצטמצם ונהיה סמיך בערך כ30 דקות,
את הרוטב נכין בסמיכות לסיום 6 השעות במקפיא ונחכה שיתקרר לגמרי.
לאחר 6 שעות נוציא את העוגה מהתנור ונפזר את הציפוי מלמעלה,
לבסוף נזלף מעט סירופ פירות יער של אפיכל ונחזיר למקרר ללילה שלם להתייצבות
בהצלחה!
