
חזה עוף ממולא בציפוי בלתי נשכח
מתכון מאת Rotem Beker
הרכיבים –
למילוי:
בצל 1 חתוך לפרוסות
2 חבילות פטריות
חופן כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט
לרוטב של חזה העוף:
3 כפות סילאן
2 כפות מים
3 כפות חרדל דיז׳ון
3 כפות צ׳ילי חריף
חצי קילו חזה עוף פרוס
איך מכינים –
ראשית נטגן את הבצל עם מעט שמן וכשמזהיב נוסיף את הפטריות ונקפיץ עוד כמה דקות.
נוריד מהאש נחכה שיתקרר מעט ונתבל במלח,
אגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס וכוסברה קצוצה,
נערבב הכל ביחד ונשאיר בצד בינתיים.
לאחר מכן נערבב את מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד.
את חזה העוף הפרוס נמלא בתערובת,
נגלגל ונתפוס את המילוי בעזרת קיסם שיניים.
כל חזה עוף ממולא נבריש ברוטב וככה נמשיך בתהליך עד שנסיים את כל חזה העוף.
לבסוף נכניס את החזה עוף הממולא לתנור שחומם מראש ל200 מעלות,
נאפה כ25 דקות בערך ונוציא, טעים טעים