
מתכון חרוסת כמו פעם אותנטית כמו שהכינו בבית הוריי ( מטבח כורדי) –
חאליק
/ אריאלה

הרכיבים-
צנצנת סילאן טבעי
100 גר' אגוזי מלך גרוסים
איך מכינים –
יוצקים את הסילאן לקערה לפי הכמות הרצויה לכן כחצי בערך.
מוסיפים את האגוזים הגרוסים (ניתן לשלב אגוזים לפי בחירתכם / או בוטנים גרוסים ) מערבבים
ומאחסנים בטמפ החדר מכוסה בניילון נצמד
לפני שהיה סילאן מוכן
כך הכינו היהודים בעירק/ כורדיסטן את החרוסת :
בעירק/ כורדיסטן השרו תמרים במים למשך ימים אחדים,
סיננו אותם בסלים והרתיחו את המיץ שנזל מהסלים עד שיתעבה.
הוסיפו שקדים או אגוזים כתושים וערבבו, כך שמתקבלת חרוסת דמוית טיט,
כהלכה.
חג שמח 




