
חצילים מטוגנים של פלאפל "הקוסם" / אריאלה גולדמן
הרכיבים-
2 חצילים
1 כוס קורנפלור
1 כוס קמח תופח כשל"פ (או רגיל אחרי פסח )
מלח גס
שמן
איך מכינים –
פורסים את החצילים לעיגולים
מניחים את פרוסות החציל על רשת ומפזרים כמות נדיבה של מלח גס.
נותנים להם לנוח כ-45 דקות. פעולה זו מוציאה את הנוזלים מהחציל,
הופכת אותו פחות מריר וגורמת לו לספוח כמות קטנה יותר של שמן בטיגון.
שוטפים את החצילים מהמלח הגס ומנגבים היטב במגבת נייר
מערבבים את הקמח והקורנפלור ומקמחים את החצילים בתערובת משני הצדדים ומנערים כך שתישאר שכבה דקה של ציפוי.
מרתיחים שמן במחבת עמוקה, מטגנים את החצילים עד לצבע זהוב, ומניחים על נייר סופג.
מעבירים לצלחת הגשה וזוללים