ללא קטגוריה

עוגת תפוזים עם גלייז של הלייף – הכי טובה שיש

אריה רוזנשטוק
עוגת תפוזים, ציפוי גלז של תפוזים
של הלייףףףףףףףף 🔥🔥🔥עוגת תפוזים טורט הכי טובה שיש
המתכון של אריה רוזנשטוק האלוף
הרכיבים-
6 ביצים גדולות
200 גרם סוכר – כוס
כפית מחית וניל
כף מיץ לימון
180 מ"ל מיץ תפוזים – 3/4 כוס
100 גרם שמן-  חצי כוס
270 גרם קמח – (כ- 2 כוסות )
שקית אבקת אפיה
לציפוי:
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי חובה.
2 כפות סוכר.
כף קורנפלור +חצי כוס מים
איך מכינים – 
אופן הכנה לציפוי:
בקלחת שמים סוכר עד קרמל.
מוסיפים א. המיץ תפוזים.
עד רתיחה.
מערבבים קורנפלור עם חצי כוס מים.
מוסיפים מערבבים עד הסמכה.
וזה מוכן.
ההכנה לעוגה:
לחמם תנור לא טורבו 170 מעלות.
להפריד חלמונים חלבונים.
חלבונים לקערת המיקסר עם וו הקצפה
להתחיל להקציף וכשעולה קצף לבן להוסיף כף מיץ לימון, להקציף עוד חצי דקה ואז להוסיף 100 גרם סוכר בשתי פעמים לקצף חזק ותפוח.
להוציא את הקצף מהקערה לקערה נקייה (להשאיר כ 3 כפות בקערה)
להוסיף לקערת המיקסר את החלמונים עם 100 גרם סוכר שנותר ומחית הוניל
ולהקציף כ 3 דקות. מדי פעם להוריד עם הלקקן את מה שעל דפנות הקערה.
להנמיך מהירות ולהוסיף בזרם דק את השמן
לאחר מכן להוסיף ב3 פעמים את הקמח כשהוא מעורבב עם אבקת אפיה.
לערבב עד להטעמת הקמח ואז להוסיף את המיץ תפוזים ב 3 פעמים.
להוציא את הקערה ולערבב ידנית את המסה כדי לראות שאין משקעים וגושים לא מעורבבים
במידה ויש להחזיר למקום ולערבב מעט עד איחוד .
להוסיף לתערובת את קצף הביצים ב 3 פעמים בתנועות קיפול.
לשים לב שבתחתית הקערה לא נותרה תערובת לא מעורבבת.
לשפוך לתבנית פלא עם רגליים *לא משומנת*
לאפות כ 45 -55 דקות
לבדוק עם שיפוד שהעוגה מוכנה ואז מיד להוציא מהתנור ולהפוך עד שמתקררת.
לחלץ מהתבנית ובתיאבון.
בהצלחה 🙏🙏❤️❤️🇮🇱🇮🇱

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *