
המאפה שמרים גבינה – שמזכיר טעם של פעם מבית סבתא
מאת אילנית בניזרי
הרכיבים-
בצק-
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2 ביצים
חצי כפית מלח
חצי כוס שמן
כפית תמצית וניל
כוס מים
למלית-
500 גרם גבינת לבנה יבשה כמו תבור או טוב טעם או כנען או טובורג
כף גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת
4 כפות גבינה לבנה
חלמון ביצה
3/4 כוס אבקת סוכר
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
כפית מחית וניל/סוכר וניל
כפית גרדת לימון
ככוס צימוקים בהירים
מרכיבים לסירופ-
כוס סוכר
כוס מים
מרכיבים לציפוי
חלמון ביצה
כף חלב
איך מכינים –
לקערת המיקסר נשים את מרכיבי הבצק – נלוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש כ- 10 דקות .
נשים להתפחה של 3 שעות לפחות במקרר.
להכנת המלית –
לערבב את כל מצרכי מלית הגבינות למעט הצימוקים
לאחר שהכל אחיד נוסיף את הצימוקים וערבב.
..שמור במקרר עד לשימוש מי שלא אוהב צימוקים יכול
הסירופ-
להרתיח בסיר קטן על הגז את הסוכר והמים תוך כדי ערבוב מתמיד עד להמסה ולצנן לטמפרטורת החדר..
הכנת השטרודל –
נחלק בצק ל- 3
נקמח משטח עבודה
נרדד כל חלק למלבן, במרכז להניח כמות של שליש מהגבינה .
לחתוך קווים בצדדים ולסגור מעל הגבינה כמו צמה
יוצאות 3 עוגות .
נשים להתפחה 40 דקות. אפשר כל אחת בתבנית אינגליש קייק .
נבריש בחלמון ביצה
אפייה 180 מעלות עד להזהבה
ניתן להקפיא