ללא קטגוריה

עוגת שמרים גבינה וצימוקים בטעם של פעם

 

אילנית בניזרי

 

המאפה שמרים גבינה – שמזכיר טעם של פעם מבית סבתא

 

מאת אילנית בניזרי

 

הרכיבים-

בצק-
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2 ביצים
חצי כפית מלח
חצי כוס שמן
כפית תמצית וניל
כוס מים

למלית-

500 גרם גבינת לבנה יבשה כמו תבור או טוב טעם או כנען או טובורג
כף גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת
 4 כפות גבינה לבנה
חלמון ביצה
3/4 כוס אבקת סוכר
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
כפית מחית וניל/סוכר וניל
כפית גרדת לימון
ככוס צימוקים בהירים

מרכיבים לסירופ-

כוס סוכר
כוס מים

מרכיבים לציפוי

חלמון ביצה
כף חלב
איך מכינים –
לקערת המיקסר נשים את מרכיבי הבצק – נלוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש כ- 10 דקות .
נשים להתפחה של 3 שעות לפחות במקרר.
להכנת המלית –

לערבב את כל מצרכי מלית הגבינות למעט הצימוקים

לאחר שהכל אחיד  נוסיף את הצימוקים וערבב.

..שמור במקרר עד לשימוש  מי שלא אוהב צימוקים יכול

הסירופ-

להרתיח בסיר קטן על הגז את הסוכר והמים תוך כדי ערבוב מתמיד עד להמסה ולצנן לטמפרטורת החדר..

הכנת השטרודל –

נחלק בצק ל- 3

נקמח משטח עבודה

נרדד כל חלק למלבן, במרכז להניח כמות של שליש מהגבינה .

לחתוך קווים בצדדים ולסגור מעל הגבינה כמו צמה

יוצאות 3 עוגות .

נשים להתפחה 40 דקות.  אפשר כל אחת בתבנית אינגליש קייק .

נבריש בחלמון ביצה

אפייה 180 מעלות עד להזהבה
ניתן להקפיא

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *