
פאי תפוחים מעלף
אני אפיתי בתבנית שקוטרה העליון 24 וקוטר תחתון 22. במידה ועושים בתבנית גדולה יותר להוסיף עוד 2 תפוחים.
הרכיבים-
לקלתית:
270 גרם קמח (2 כוסות לשתיה חמה).
180 גרם חמאה
קורט מלח
כף סוכר
3 כפות מים
מצרכים למילוי תפוחים:
3-5 תפוחים לפי צורך מקולפים חתוכים לפרוסות דקות
כפית גדושה קינמון
3 כפות סוכר חום לאפיה/רגיל
כף קורנפלור
כף לימון עם הגרידה
איך מכינים –
במעבד מזון מנפים קמח ומוסיפים סוכר ומעט מלח ומערבבים.
מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות ומתחילים לערבל עד שנהיית עיסה פירורית. מוסיפים את המים ונותנים ערבול עד לאיחוד קל.
מגבשים ביד לבצק ומחלקים לשניים. מכניסים לשקית ולמקרר למשך כחצי שעה.
בינתיים מכינים את תפוחי העץ, מערבבים הכל יחד ומניחים בצד.
לאחר חצי שעה מחממים תנור ל200 מעלות.
פורסים חצי מהבצק לעיגול ומשטחים על תבנית פאי, מוסיפים את תערובת תפוחי העץ ומשטחים.
פורסים את החצי השני לעיגול בגודל התבנית וחותכים 10 רצועות רחבות.
מסדרים מעל תפוחי העץ בשתי וערב, מורחים מעל ביצה ומכניסים לתנור ל45-50 דקות.
מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
הנאה צרופה מובטחת

