מאפים עוגות קינוחים

וואו איזה מתכון מפתיע – שמרים שוקולד פרווה

Ziv Ratz

וואו איזה מתכון מפתיע – שמרים שוקולד פרווה

מאת – Ziv Ratz

מתכון שהבית ישתגע כשהן יוצאות מהתנור

לבצק:

  • 300 מ"ל חלב סויה או מים (חלב סויה נותן טעם עשיר יותר)
  • 50 גרם שמן צמחי או נטורינה
  • 70 גרם סוכר לבן
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • כפית שמרים יבשים
  • 500 גרם קמח לבן
  • קורט מלח

למילוי:

  • 250 גרם שוקולד מריר או ממרח שוקולד פרווה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 2 כפות סוכר
  • 50 גרם נטורינה

איך מכינים:

הכנת הבצק:

בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים

מוסיפים את תמצית הוניל והשמן (או נטורינה)

יוצקים את חלב הסויה או המים ולשים 10 דקות שלמות לבצק מעט דביק אבל נעים למגע

מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד שהוא מכפיל את הנפח (הסבלנות כאן היא הכל!)

הכנת המילוי:

ממיסים במיקרוגל או בבן מארי את השוקולד והנטורינה

מוסיפים את שאר חומרי המילוי ומערבבים טוב

מניחים בצד להתקרר קלות

עיצוב העוגות:

לאחר שהבצק תפח יפה, מחלקים אותו לארבעה חלקים שווים

כל חלק מרדדים למלבן דק ויפה

מפזרים את תערובת השוקולד על הבצק באופן שווה

גוללים את הבצק לגליל ארוך (בדיוק כמו רולדה!)

הטריק הסודי: לוקחים שתי רולדות וקולעים אותן יחד כמו בורג, וחותכים בעדינות

מניחים בתבנית אינגליש קייק – ככה עושים גם לעוגה השנייה

מכסים במגבת ל20 דקות נוספות (הבצק צריך לתפוח עוד קצת)

לפני הכניסה לתנור:

מברישים בביצה טרופה לקבלת צבע זהוב מושלם

מחממים את התנור ל180 מעלות

אופים כ25-30 דקות עד שהעוגות מזהיבות ומפיצות ריח מדהים

לאחר האפייה:

מחממים חצי כוס מים עם רבע כוס סוכר

מרתיחים לכמה דקות

מברישים את העוגות הלוהטות בסירופ – זה מה שעושה אותן רכות ומתוקות במיוחד!

התוצאה? עוגות שמרים עם שכבות שוקולד מושלמות שנמסות בפה! 🤤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *