עוגת טורט תפוזים עננים
/ אריאלה גולדמן

▪︎ כוס מידה אוניברסלית
▪︎ תבנית אנודייז 24 / סיר ג'חנון 24/ תבנית ארובה 24
הרכיבים-
6 ביצים בגודל לארג׳ ( להוציא כשעה לפני ההכנה אל טמפ החדר)
כוס וחצי סוכר
1 שקית אבקת אפיה
שתיים וחצי כוסות קמח
גרידת תפוז
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס שמן
איך מכינים –
~ מחממים תנור ל160/170 מעלות תוכנית אפייה רגילה
~ מקציפים במיקסר עם וו הקצפה
6 חלבונים. כשמתחיל להתהוות קצף מוסיפים בהדרגה כוס סוכר.
ממשיכים להקציף עד לקצף מבריק יציב.( נדע כשנהפוך את הקערה והקצף לא מחליק ממנה )
~ נוציא הקצף בעדינות אל קערה ונניח בצד
~ בקערת המיקסר ( אין צורך לשטוף)
מקציפים 6 חלמונים עד לקבלת בלילה בהירה אחידה :
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים
גרידת תפוז
תמצית וניל
~ מוסיפים 2 כוסות קמח
וממשיכים להקציף עד בלילה אחידה ללא גושים
~ לוקחים את החלמונים שהקצפנו ומוזגים מעל קצף החלבונים
~ מנפים מעל בעזרת מסננת חצי כוס קמח עם 1 אבקת אפייה
~ בעזרת לקקן מאחדים את הכל בתנועות קיפול
~ משמנים קלות בשמן את התבנית תחתית ודפנות רק עד חצי מגובה הדפנות
ומפזרים קמח על התחתית והדפנות. מנערים להיפטר מעודפים
~ מכניסים לתנור לאפייה של 50 דקות ולא פותחים את דלת התנור ( למנוע צניחה של העוגה )
~ אחרי 50 דקות נועצים שיפוד , אם יוצא יבש אז העוגה מוכנה.
במידה ולא להשאיר עוד כ 10 דקות
~ מוציאים מן התנור ומיד עוברים עם סכין על דפנות הסיר ,
כך העוגה תרד לגובה המקורי בצורה אחידה .
~ מצננים היטב ושומרים בטמפ החדר.