עוגיות קינוחים

מתכון למעמולים נדירים מבית אמא

 

סימה הרוש

מעמולים נדירים עם תמרים:

הטעם המתוק של הבית והמסורת

ישנם מאפים שמספרים סיפור, ומעמולים הם בהחלט כאלה.

עוגיות חגיגיות אלה, עם בצקם הנימוח והעשיר ומילוי תמרים מתוק ועסיסי,

הם לא רק פינוק לחיך אלא גם סמל של מסורת, של חגים ושל אהבה משפחתית.

כשריח המעמולים נאפה בתנור,

הוא מחזיר אותנו לזיכרונות ילדות, למטבח של אמא או סבתא,

ולתחושה העוטפת של בית. המתכון הזה ייקח אתכם למסע קולינרי אל העבר,

ויאפשר לכם להכין מעמולים ביתיים בדיוק כמו אלה שאתם זוכרים ואוהבים –

יצירת מופת קטנה שמשלבת פשטות, עסיסיות וטעם בלתי נשכח.

 

הרכיבים-
חצי קילו קמח מנופה +2 כפות סולת 
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
100 גרם חמאה/מחמאה/נטורינה
2 כפות סוכר
כפית אבקת אפיה
2 סוכר וניל
מילוי: גוש תמרים בוואקום
חצי כפית ציפורן
כפית שטוחה קינמון
3 כפות שמן
איך מכינים – 
הבצק –  ללוש את כל המצרכים יחד ולתת מנוחה כחצי שעה.
מילוי: גוש תמרים בוואקום
חצי כפית ציפורן
כפית שטוחה קינמון
3 כפות שמן
לערבב הכל יחד
אני שוקלת חתיכות של 23 גרם בצק , 12 גרם מתערובת התמרים ומגלגלת לכדור .
מפזרת קמח על השיש ושוב מגלגלת עם הקמח ואז מכניסה לקורצן.
מניחה על נייר אפייה .

תנור על 170 מעלות עד שמזהיב קלות .

קורצנים למעמול תשיגו כאן בלינק 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *