
עוגת תפוזים מושלמת!
הרכיבים-
6 ביצים
קמצוץ מלח
כוס ורבע סוכר
2 כוסות קמח
1 אפייה
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
גרדת תפוז מתפוז אחד שלם (חשוב מאוד לטעם).
איך מכינים –
מפרידים את הביצים.
מקציפים חלבונים עם קמצוץ מלח כשמתחיל הקצף לעלות מוסיפים בהדרגה את חצי מהסוכר ומקציפים לקצף יציב אבל לא קשה מדי.
מניחים בצד את קצף החלבונים.
-מקציפים את החלמונים עם חצי מהסוכר עד לקצף אוורירי.
מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח+אבקת אפייה+ גרדת תפוז. ואת המיץ תפוזים והשמן (קצת יבשים קצת רטובים).
אחרי שהבלילה התערבבה במיקסר כמו שצריך מוסיפים 1/3 מהחלבונים וממשיכי לערבב עד שהחלבונים נטמעים בבלילה.
מוסיפים את שאר קצף החלבונים ומקפלים באמצעות הלקקן עד שכל הקצף חלבונים נטמע בבלילה.
הסוד- משתמשים בתבנית חזקה ( או חדפ של ניקול או תבנית רב פעמית) עם חור .
*לא* משמנים את התבנית.
אם זו תבנית אנג'יל עם רגליים אפשר להפוך את העוגה להתקררות.
נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין הפוכה.
אני אופה בתנור שלי 160 מעלות כ 50 דקות. בודקת עם שיפוד שיוצא יבש.
את העוגה צריך להניח על הרשת בחלק התחתון של התנור בערך במסילה השניה.
העוגה סתם נשמעת מסובכת, כשעושים אותה הרבה לוקח לי גג 20 דק להכין אותה כולל הכל.
בהצלחה
