מאפים עוגות עוגיות

חיתוכיות בצק פריך וקפה

 

חיתוכיות פריכות במילוי קפה.
הן הכי טעימות ממש כמו של הסבתא
מאת גולדי מטעמים

 

הרכיבים- 
400 גרם חמאה רכה או מחמאה
700 גרם קמח(5 כוסות מדידה או חד פעמי חם)
5 חלמונים(את החלבונים שומרים למילוי)
2 אבקת אפיה
2 שקיות סוכר ווניל
חצי כוס סוכר
רבע כוס מים קרים

מילוי קפה:
5 חלבונים
כוס וחצי סוכר
3 כפות נס קפה
כף קקאו

איך מכינים –
ללוש את כל חומרי הבצק בוו גיטרה עד שמתגבש בצק
(להזהר מערבוב יתר)
לחלק את הבצק ל3 כדורים,
לרדד כל כדור בין 2 ניירות אפיה
לצורת מלבן בגודל התבנית, למרוח מעל את מילוי הקפה ולסגור שוב עם הבצק

הכנת מילוי הקפה:
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
לנפות את הקקאו והנס קפה, חשוב שלא יהיו גושים ולהוסיף לקצף החלבונים
לערבב עוד דקה לחלק ל2 ולמרוח כל חלק מעל הבצק.
להניח את הבצק בין 2 ניירות אפיה ולרדד ריבוע שמתאים לגודל תבנית התנור.
להניח את הבצק עם נייר האפיה בתבנית התנור ולסדר מסביב את הבצק.
לרדד שוב את העיגול השני בין 2 ניירות אפיה להרים ביחד עם נייר האפיה להפוך ולהניח מעל הבצק בתבנית
לסדר את הבצק כך שיכסה את הבצק מלמטה.
להדק היטב אך בעדינות את הבצק שידבק לתחתית.
לקלף את נייר האפיה וכך לעשות עם העיגול השלישי.
*לאפות 30-35 דקות בחום 160° בטורבו.
כאשר העוגיות יוצאות מהתנור לחתוך בסכין חדה את צורות העוגיות, בערך 3×3ס"מ .
כשמתקרר לפזר אבקת סוכר מעל, ולאחסן את העוגיות בכלי אטום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *