
קציצות עדשים כתומות
המתכון של נועם זיגדון
הרכיבים –
1/2 ק"ג עדשים כתומות
1 בצל קצוץ מטוגן
2 בצלים גדולים מגורדים
3 שיני שום כתוש
1 כוס פירורי לחם
2 גזרים
פטרוזליה
3-5 ביצים
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כורכום
כמון
מלח
שמן
איך מכינים –
לבשל את העדשים כ-20 דקות לשטוף ולסנן
לגרד בפומפיה את הבצל והגזר לסחוט טוב מנוזלים,
להוסיף לעדשים.
להוסיף את פירורי לחם השום והביצים לתבל
לערבב טוב טוב .
להשאיר רבע שעה לספיגה של טעמים .
ליצור קציצות ולטגן בשמן משני צדדים
*לקציצות אפויות :*
רססו נייר אפיה בספריי שמן הניחו את הקציצות ותאפו ב-180° מעלות עד להזהבה
בהצלחה נועם זיגדון 💞