מאכלים ביתיים

צלי כתף ברוטב מרוקאי עם חומוס

Hofit Buganim

צלי כתף חגיגי ברוטב מרוקאי

מתכון של סיוון

הרכיבים-

קילו צלי כתף או בשר ראש חתוך לקוביות
לבישול הבשר –
עלי דפנה
פלפל אנגלי
מלח
2 כוסות חומוס של סנפרוסט
צרור כוסברה קצוצה
10 שיני שום
4 פלפל יבש מתוק חתוך גס .
גמבה
1-4 פלפל אדום חריף- לא חובה
תבלינים.- פפריקה ,פלפל שחור ,כמון כורכום
ציר הבשר
מיץ מחצי לימון.
איך מכינים- 
 את הבשר יש לטגן עם 2-3 כפות שמן בסיר עמוק, לצרוב היטב.
 להוסיף מים רותחים לכיסוי הבשר, להוסיף 3 עלי דפנה, 5-6 פלפל אנגלי. ולהרתיח כשעתיים או עד שהבשר רך
אפשר לקצר תהליך בסיר לחץ. לאחר בישול לסנן את נוזלי הבשר לשימוש בבישול של הרוטב.
הרוטב:
בסיר לשים שמן בנדיבות להבה נמוכה לטגן את שיני השום, להוסיף הפלפלים היבשים והחריף וגמבה אדומה
מוסיפים כף וחצי פפריקה  לשמן, כפית גדושה כורכום, מעט פלפל שחור+ לבן. כפית וחצי כמון.
מוסיפים את החומוס  מוסיפים חצי מכמות הכוסברה ומערבבים.
מוסיפים את קוביות הבשר להיצרב יחד עם התבלינים. מוסיפים נוזלים מציר הבשר.
ומים רותחים שיכסו את גובה הבשר.
מוסיפים עלה דפנה .
לסגור מכסה ולבשל בערך שעה שעה וחצי.
לקראת הסוף להוסיף את שאר הכוסברה,
ולסחוט מעל הבשר חצי לימון

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *