ללא קטגוריה

קראנץ שמרים עם שוקולד אגוזים וחלבה

אילנית בניזרי

 

קראנצ' שוקולד אגוזים וחלבה

המתכון של אילנית בניזרי

 

הרכיבים- 


כוס מידה אוניברסלית
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
2 ביצים
כפית מלח
כפית תמצית וניל
חצי כוס שמן
כוס חלב פושר או מים

מרכיבים למלית :
ממרח שוקולד
100 גרם אגוזי מלך/פיסטוק גרוסים
קורט קקאו
שערות חלווה

מרכיבים לסירופ:
כוס מים
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
להברשה:
ביצה טרופה עם כפית חלב
איך מכינים – 
במיקסר נערבל את הקמח, השמרים והסוכר לדקה,

נוסיף את שאר המרכיבים ונערבל 10 דקות .
נוציא את הבצק לקערה משומנת נכסה בניילון נצמד ונשהה במקרר 3 שעות .

להכנת הסירופ:
בסיר קטן נרתיח על הגז את הסוכר והמים

עד להמסת הסוכר להבה נמוכה תוך כדי עירבוב תמידי ולבסוף נוסיף את התמצית וניל נצנן לטפ' החדר.

על משטח עבודה נחלק את הבצק לשניים..

כל חלק נרדד לעלה רחב.
נמרח ראשית שוקולד נפזר קמצוץ קקאו אגוזים ושערות חלווה.
נגלגל לצורת רולדה תוך כדי הידוק הבצק.

.עטוף בנייר אפייה ונקפיא ל 10 דקות..זאת על מנת שנעבוד בצורה נקייה והשוקולד לא ינזל .
נחצה את הרולדה ל 3 ונקלע צמה
או לחצות ל 2 ולעשות צורת בורג.
כך לעשות עם החצי השני של הבצק.
נכסה בניילון רופף את הרולדות ונתפיח לחצי שעה .
נבריש ביצה וחלב
נאפה בתנור שחומם מראש 180 מעלות
עד להזהבה בערך 25 דקות .
זמני התנור משתנים מתנור לתנור לכן שימו לב עד שמזהיב.
אפייה רגילה חום עליון חום תחתון.
לפרווה להמיר לשוקולד פרווה
את החלב בבצק למים
את החלב בביצה הטרופה לסילאן
בהצלחה אילנית בניזרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *