
שכבות בצק פריך וריבה
אני הכנתי בתבנית פאי קוטר 28
ריקי כהן
הרכיבים-
3 ביצים
150 גרם סוכר
120 מל" שמן (חצי כוס)
קורט מלח
כפית קליפת לימון מגוררת או תמצית וניל
450 גרם קמח (¼3 כוסות)
כפית גדושה אבקת אפייה
כ 500 גרם ריבה (כל טעם שאוהבים)
איך מכינים –
במטריפה ידנית טורפים ביצים שלמות עם סוכר לתערובת סמיכה ותפוחה מעט,
מוסיפים גרירת לימון, קורט מלח ושמן וטורפים לתערובת אחידה.
מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים בזריזות לכדור בצק, חלק וגמיש.
אם דביק מדי להוסיף קצת קמח.
את הבצק מחלקים ל 4 חלקים.
חלק ראשון מרדדים לעובי כחצי סמ" ושיהיה קצת יותר גדול מקוטר התבנית,
מניחים בתבנית ככה שהתחתית והדפנות יהיו מצופות בצק,
מחוררים את הבצק עם מזלג, שמים כשליש מהריבה ומשטחים,
מרדדים חלק שני מניחים מעל, מחוררים במזלג, מורחים שוב שליש ריבה,
מרדדים את החלק השלישי, מניחים מעל מחוררים במזלג ומשטחים את שאר הריבה.
את החלק הרביעי מרדדים וחותכים לרצועות,
יוצרים צורות שתי וערב ואם נשאר בצק מניחים בעיגול מסביב כמסגרת.
אופים בתנור למשך כ 30 עד 35 דקות להזהבה.
בטורבו 160-170 מעלות (או חום עליון תחתון 180)
מוציאים ומניחים לצינון מוחלט. אפשר לבזוק אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.
*הערות:
*העוגה טעימה יותר יום למחרת