
בייגלה תורכי
שרה יוסף
הרכיבים-
קילו קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כף מלח
רבע כוס שמן
2 וחצי כוסות מים
ציפוי –
קערה עם כוס מים
4 כפות סילאן
קערה עם שומשום
איך מכינים –
לשים את כל המרכיבים במיקסר .
נותנים לבצק לתפוח שעה.
ושוב ולהתפיח עוד חצי שעה.
מחלקים ל- 14 יחידות.
מכל כדור ליצור בייגלה
לטבול בקערית המים עם הסילאן ואחר כך בקערה עם שומשום משני הצדדים
לשים להתפחה רבע שעה בערך .
לחמם תנור 200 מעלות ולהניח בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים .
לאפות רבע שעה ,
להוציא את קערית המים ולהמשיך לאפות על חום 160 מעלות עוד עשרים דקות בערך עד לקבלת צבע חום .
לקחת כוס עם מים עם מעט סוכר ומעט מלח ולהבריש את הבייגלה .
להוציא ולצנן על רשת .