ללא קטגוריה קציצות תבשילי עדות

מתכון לקציצות עם ארטישוק ואפונה מבית אמא

תבשיל קציצות מבית אמא

עם אפונה וארטישוק

 

תמונה – אתי פרי

יאמי כמה טעים

 

הרכיבים-

חצי קילו בקר או עוף טחון

בצל

ירק מה שאוהבים – פטרוזיליה כוסברה

2 שיני שום כתוש

מלח

פלפל שחור

מעט כמון

מעט כורכום

פרוסת לחם רטובה לסחוט טוב

ביצה

לרוטב –

תחתיות ארטישוק 3-4 פרוסות (אפשר שומר במקום)

סלרי 4 עלים פרוס

בצל

שום

כפית כורכום

חצי כפית פפריקה

חצי כפית כמון או בהרט

כף סילאן

2 כוסות אפונה קפואה

איך מכינים –

טוחנים את הירק והבצל מוסיפים לבשר ומערבבים עם כל המרכיבים.

שמים בקירור שעה.

אחר כך אפשר לטגן או בלי .

את הרוטב מכינים כך-

מטגנים את הבצל עם השום והסלרי.

שמים את הארטישוקים הפרוסים .

מטגנים עוד קצת.

מוסיפים אפונה ותבלינים .

מוסיפים כוס או יותר של מים.

אחר כך את הקציצות .

מבשלים כשעה לצמצום הנוזלים

בתאבון

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *