תבשיל קציצות מבית אמא
עם אפונה וארטישוק

יאמי כמה טעים
הרכיבים-
חצי קילו בקר או עוף טחון
בצל
ירק מה שאוהבים – פטרוזיליה כוסברה
2 שיני שום כתוש
מלח
פלפל שחור
מעט כמון
מעט כורכום
פרוסת לחם רטובה לסחוט טוב
ביצה
לרוטב –
תחתיות ארטישוק 3-4 פרוסות (אפשר שומר במקום)
סלרי 4 עלים פרוס
בצל
שום
כפית כורכום
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כמון או בהרט
כף סילאן
2 כוסות אפונה קפואה
איך מכינים –
טוחנים את הירק והבצל מוסיפים לבשר ומערבבים עם כל המרכיבים.
שמים בקירור שעה.
אחר כך אפשר לטגן או בלי .
את הרוטב מכינים כך-
מטגנים את הבצל עם השום והסלרי.
שמים את הארטישוקים הפרוסים .
מטגנים עוד קצת.
מוסיפים אפונה ותבלינים .
מוסיפים כוס או יותר של מים.
אחר כך את הקציצות .
מבשלים כשעה לצמצום הנוזלים
בתאבון

