
דגים חריפים לשבת עם חומוס.
הרכיבים-
4 פילה מושט
לימון
2 פלפלים אדומים
4 פלפלים חריפים
ראש שום
2 כוסות חומוס מבושל
כמון
פפריקה
קארי
גזר
מרק עוף
כוסברה
איך מכינים-
להשרות את המושטים במים עם מיץ לימון לשעה…
בסיר סוטאג נמוך…שמן בנדיבות להוסיף שני פלפלים אדומים חתוכים..
ארבע פלפלים חריפים (אם לא אוכלים חריף אז רק שני פלפלים)..
להוסיף שיני שום בערך ראש..ואפילו יותר מוסיף המון…3 פלחי לימון…
להוסיף פנימה חומוס מבושל .
2 כפות פפריקה גדושות..חצי כף פפריקה חריפה..
.כפית כמון (חומוס אוהב מאוד כמון..וגם אני
)..כף קארי דגים..
לערבב ולהזהר לא לשרוף התבלינים…
בשלב הזה ניתן להוסיף גזר חתוך לפרוסות אם אוהבים..
.להוסיף בתור התחלה שתי כוסות מים ולבשל הכל על אש קטנה לפחות 45 דקות…
אם חסר מים לבישול להוסיף מעט אבל לא הרבה כי לא נרצה מרק…
לאחר שהירקות התבשלו להוסיף הדגים…
בכוס להוסיף חצי כוס שמן..כף פפריקה גדושה..
כמה שיני שום קצוצות..כף מרק עוף פרווה לערבב הכל ולמרוח על הדגים
בתוך כוסברה בנדיבות ולהמשיך לבשל על אש קטנה תוך ניעור הסיר מידי פעם למשך עשרים דקות..
כמה דקות אחרונות מכסה פתוח..
ומידי פעם לנער הסיר ולהשקות הדג ברוטב

