המנה שגרפה הכי הרבה מחמאות השבת . חייבים לנסות!
צלי בשר עם תפוחי אדמה – אילנית כרבי
הרכיבים-
נתח מספר 5 קילו וחצי לפחות
כורכום
10 פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
5 תפוחי אדמה
2 בצלים
6 שיני שום
כף טריאקי
מעט כורכום
פטרוזיליה קצוצה או קפורה
כף אבקת מרק
פלפל שחור גרוס
מעט כמון
טימין יבש
סילאן רבע כוס
איך מכינים-
לבשל מומלץ בסיר לחץ – צלי מספר 5 עם מים ומעט כורכום. פלפל אנגלי ועלי דפנה
עד להתרככות מלאה של הבשר
(כאשר מכניסים מזלג והוא נכנס ויצא בקלות).
לסנן (לשמור נוזלים לבישול )ולקרר. עדיף במקרר לילה .
לחתוך לפרוסות לא עד הסוף ( כמו מניפה).
תפוחי אדמה, חתוכים לעיגולים עם הקליפה לבשל מעט במי מלח עד להתרככות( לא מידי) לסנן ולקרר.
להכנת הרוטב-
בסיר רחב לסגור את גוש הבשר בטיגון קל ולהוציא,
להוסיף מעט שמן ולטגן עד להזהבה 2 בצלים כאשר אחד חתוך
לקוביות והשני חצוי לשנים להוסיף כשש שיני שום ,
כף טריאקי, כורכום , 2 קוביות פטרוזליה קפואה או חופן טרי.
להוסיף את התפוחי אדמה , לערבב,
להוסיף את הצלי לשפוך ככוס וחצי מים מהציר בשר,
לפזר כף מרק עוף..
לפזר מעל פלפל שחור גרוס, מעט כמון ומלח גס,
לפזר טימין יבש. לתת לזה להתבשל כ 50 דקות
(במידה וצריך להוסיף מים אז להוסיף מים מהציר בשר מהצד)
לאחר מכן לזגג סילאן מעל ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה עד להזהבה. מנה נדירה
שלום רב אבקש לקבל מתכונים
כנסי לקבוצה אמא מבשלת