קינמונים
מאת – מאיה בוטראשווילי
הרכיבים-
לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
חצי כוס שמן/ 100 גרם חמאה מומסת
1ביצה +חלמון
שליש כוס סוכר
כף תמצית וניל
1 סוכר וניל
כוס אחת מים/חלב (אולי נצטרך עוד רבע).
רבע כפית מלח.
מילוי-
חמאה/מרגרינה רכה
סוכר
וקינמון
איך מכינים קינמונים –
לערבב שמרים וקמח להוסיף את הביצים שמן / חמאה סוכר והמים/חלב.
ללוש היטב כמה דקות.
להוסיף מלח ללוש עוד דקה שתיים.
לשמן מעט מלמעלה.
לשים בשקית את הקערה להתפיח לשעה וחצי.
*אני התפחתי לילה במקרר. מושלם
להוריד את הבצק על שיש מקומח קלות.
לחלק ל2 כדורים.
לרדד למלבן דק לבדוק שהבצק לא דבוק לשיש.
למרוח חמאה לפזר סוכר ומעל לפזר קינמון.
לגלגל לרולדה לחתוך בעובי הרצוי.
להניח על נייר אפיה לשטח מעט.
להתפיח 40 דקות.
לעשות אותו דבר עם הכדור השני.
למרוח ביצה מהולה במעט מים וקורט נס קפה.
לאפות ב170 מעלות. אני אופה בטורבו.
עד לקבלת צבע זהוב.
איך שמוצאים להבריש בסירופ פעמיים.
או לפדר באבקת סוכר.
לסירופ:
חצי כוס מים
רבע כוס סוכר
1כף תמצית וניל
להרתיח ולבשל 2 דקות.
לקרר.
למילוי ל2 עיגולי בצק:
50גרם חמאה מומסת/מחמאה
3/4כוס סוכר חום 1כף קינמון
בהצלחה חני