עוגה שלא נמאס לי להכין….עוגה מהממת, קלה ובלי קמח!
מאת – טלי רויטל יעקב
הרכיבים-
לתחתית
5 ביצים
חצי כוס סוכר
אינסטנט פודניג שוקולד
לקרם:
2 שמנת מתוקה,
כוס חלב
ו2 אינסטנט פודניג וניל.
ציפוי –
חצי מיכל שמנת מתוקה
125 גר' שוקולד מריר.
איך מכינים-
להפריד 5 ביצים
את החלבונים להקציף לקצף נוקשה עם הסוכר ( להוסיף בהדרגה),
כשהקצף תפוח להנמיך עוצמת מיקסר ולהוסיף את החלמונים ובסוף את האינסטנט להקציף עד להטמעת החומרים.
לצקת את הבלילה לתבנית משומנת ( עגולה 26 ) ולאפות כ 30 דקות על חום 180 מעלות.
הבסיס יעלה ויצנח שוב לא להיבהל התחתית צריכה להיות דקה!
לקרם: 2 שמנת מתוקה, כוס חלב ו2 אינסטנט וניל. לערבל את הכל יחד לקצפת.
לשטח את הקרם על התחתית לאחר שהתקררה.
לציפוי; חצי מיכל שמנת מתוקה וחפיסה ורבע שוקולד מריר.
להמיס על הגז תוך כדי ערבוב ( להשגיח שלא יישרף)
לצנן את הציפוי ולשפוך על הקרם.
אפשר לשחק עם התבנית מצד לצד כדי לישר את הציפוי.
לא לישר עם מרית זה מקלקל!
להקפיא כשעתיים להתייצבות…..תהנו
***למתכון פרווה להמיר לשמנת צמחית במקום השמנת המתוקה ובמקום חלב להשתמש בחלב קוקוס.
כוס חד פעמית קרה
כל תבנית שתבחרו….אני עושה גם במרובעת חד פעמית בינונית וגם בעגולה.