"בורקס" מצה – במילוי גבינות
מתכון שווה של ה-אמא הכי בעולם רחל בוסתן
משתפת מתכון – חנית דרזי בוסתן
הרכיבים –
כ 10 מצות
מרטיבים היטב את המצות ומשהים כחצי שעה על מגבות , עד שמתרככות.
בינתיים מכינים את המילוי:
כחצי מיכל קוטג' אפשר שלם
כ-100 גר' גבינה צהובה מגורדת
כ-100 גר' בולגרית
כ-100 גר' צפתית
מלח ופלפל לפי הטעם
העיסה לא דלילה אפילו קצת יבשה..
(ניתן לשנות ולהוסיף או למלא בכל דבר אחר).
2 ביצים לקשקש עם קצת מים .
איך מכינים –
מחלקים כל מצה ל-3 רצועות
בקצה כל רצועה נניח כפית מהמילוי ונקפל למשולש. לטבול בביצה עם מים
ולטגן כ-2 דק' מכל צד עד שמזהיב.
ולטרוף!
בהצלחה ובתיאבון!☺