בטוח שיש לכם שקיות פסטה בארון .
אז אני אשתף כאן 2 מתכונים
לפסטה לארוחת ערב קלה
כדי שתוכלו לחסל את החמץ
המתכון הראשון –
פסטה פסטו 🇮🇹
טעים בטירוף ממש כמן באיטליה 🍝
מאת – נוגה אגבבה
פסטה פסטו קל ופשוט! 🇮🇹
הרכיבים –
חבילה בזיליקום טרי
5 שיני שום
2 שמנת לבישול
3/4 כוס צנוברים טבעיים
1/2 כוס פרמז׳ן
1/2 כוס שמן זית
חבילה פסטה 500 גר
איך מכינים –
בזמן שהפסטה במים רותחים מכינים את הרוטב
בבלנדר שמים את כל המרכיבים שרשמתי וטוחנים הכל ביחד ומביאים לתערובת אחידה.
לוקחים סיר שמים כף שמן זית ומוסיפים את כל המרכיבים שטחנו בבלנדר. מטגנים הכל ביחד מספר דקות על אש נמוכה , מוסיפים 2 שמנת לבישול מערבבים הכל יחד מביאים לרתיחה על אש קטנה.
(בישול איטי וארוך תמיד יותר טעים)
מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה לרוטב מערבבים ומשאירים על אש קטנה עוד 10 דקות
( אפשר להוסיף עוד בזיליקום שום פרמזן כל אחד לפי מה שאוהבים בבית… )
בתיאבון🍝
המתכון השני
פסטה רוזה
זו לטעמי הכי טעימה ואמיתית
מאת – שחר נחמיה
מדובר ברוטב עשיר שעשוי מעגבניות אמיתיות ובזיליקום ועובר את כל התהליך שדרוש בשביל להכין פסטה רוזה כמו של מסעדה רק יותר טעים😉
מציינת שאני מכינה כמות לגדוד כל יום שבת ומארחת המון אנשים לכן הכמות פה עצומה
אפשר לשים בקופסאות ולהכניס למקפיא.
המתכון הזה דורש סבלנות אני אומרת מראש❤️
ל5 מנות
הרכיבים –
8 עגבניות אדומות רכות ובשלות
10 שיני שום לפחות
400 גר עגבניות מרוסקות קופסת שימורים
רסק עגבניות קטן
צרור בזיליקום גדול
פלפל גרוס
מעט צ'ילי או פפריקה חריפה
בזיליקום יבש
מלח
קצת סוכר (משהו כמו כפית שטוחה)
1 וחצי שמנת לבישול (בערך 350 מיל)
חמאה
איך מכינים–
לגרד את כל העגבניות על פומפיה (חובה לגרד לא להתעצל)
לקחת סיר ולשים קצת שמן ולכתוש לתוכו 5 שיני שום
אחרי זה מכניסים את כל העגבניות המגורדות+ ועגבניות השימורים .
מבשלים על אש בינונית עם מכסה פתוח!!
הרוטב חייב להצטמצם לרמה של כמעט מטבוחה לכן זה חייב לפחות 50 דק על האש (מינימום)
לצמצם טוב טוב לא לדלג על שום שלב.
לקראת סוף הבישול מוסיפים את כל התבלינים שכתבתי.
ואת רסק העגבניות .
מערבבים ומניחים בצד כשזה מוכן
בסיר *בנפרד* מטגנים 5 שום כתוש בתוך חמאה אש נמוכה .
ומבשלים את השמנת עד שהיא מסמיכה ביחד .
ברגע שהשמנת מוכנה והעגבניות מוכנות מאחדים בניהם ומכניסים בזיליקום חופן יפה (רק את העלים) לתוך הסיר
טוחנים טוב טוב עם טוחן מרקים (לא לדלג על השלב הזה זה חשוב)
ומחזירים לאש לרבע שעה על אש בינונית נמוכה
וזהו הרוטב מוכן,
אני ממליצה לעשות זה שווה כל דקת עבודה אנשים מתעלפים על זה !!!