בשר עוף

קציצות עם תפוחי אדמה ברוטב צהוב

אילנית כרבי
קציצות מטוגנות עם תפו"א/רוטב צהוב
המתכון של אילנית בניזרי
הכינה אילנית כרבי 
הרכיבים-
לקציצות
500 גרם חזה עוף טחון
200 גרם בשר בקר טחון
בצל מגורד
תפו"א קטן מגורד
פטרוזליה ועלי סלרי קצוצים
ביצה
תיבול-
כפות שמן..
כפית בהרט לקציצות.
פלפל שחור .
מלח.
כפית פפריקה מתוקה
לרוטב –
תפוחי אדמה
בצל
2 שיני שום
כף כורכום
כמון
מרק עוף – לא חייב
פלפל שחור
כוסברה קצוצה
שמיר קצוץ
איך מכינים-
לערבב הכל לתערובת חלקה. ליצור קציצות עם ידיים משומנות.
להניח בתבנית עם נייר אפיה ולהכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות.
לחמם שמן חצי עמוק במחבת.
לשמן את הידיים לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.
להניח בנייר סופג.( ניתן לוותר על הטיגון)
5,6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לריבועים
להכנת הרוטב
לטגן בצל לרצועות עם רבע כוס שמן עד להזהבה.
להוסיף 2 שיני שום מגורדות לטיגון קצר.
כף כורכום.,לערבב קלות..להוסיף את הקציצות והתפוחי אדמה .
חצי כפית כמון.2 כוסות מים רותחים מהולים עם כף אבקת מרק עוף .
.להוסיף פלפל שחור גרוס .לאחר שהרוטב מבעבע.
להנמיך להבה
נבשל 40 דקות להבה נמוכה.
לקראת סיום לבזוק כוסברה קצוצה ומעט שמיר קצוץ
.ונבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה
הכינה אילנית כרבי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *