מופלטה
מלי מאירוב קרדיט לחגית אלקבץ
קילו קמח
כף סוכר
כפית וחצי מלח
כפית שמרים יבשים
בערך 2 וחצי כוסות מים חמימים
איך מכינים-
ללוש לבצק רך ולא דביק
אם צריך נוסיף מים בטיפות, עד שמגיעים לבצק חלק וגמיש ולא דביק.
לישה 8 דקות.
ניתן מנוחה חצי שעה
נכין קערה עם שמן.
נחלק את הבצק ל 30 כדורים. נטבול כל כדור בשמן.
נניח על השיש.
הטריק: להמיס 50 גרם מרגרינה/חמאה
לקחת את הכדור הראשון שהכנו ולטבול בשמן ולפתוח הכי דק שאפשר
ואז לטפטף עם האצבעות מהמרגרינה המומסת, להרים ולהניח על מחבת טפלון וישר לפתוח את הכדור השני באותה שיטה.
להניח על המופלטה הראשונה וישר להפוך ולפתוח את הכדור הבא להניח על המופלטות וישר להפוך
ככה עד שנוצר מגדל של 8 מופלטות להעביר לצלחת ולהכניס את הצלחת לשקית נילון.
ולהתחיל שוב.
כל פעם שמניחים בצק ישר הופכים ופותחים עוד אחת ומניחים והופכים.
המתכון בכוס חד פעמי לשתיה קרה.