ספנאקופיטה-פשטידת תרד יוונית
מאת – טל יצחקי
הרכיבים-
חבילה עלי פילו
100 גרם חמאה/שמן זית
חבילה גדולה של תרד (אפשר מדליונים קפואים)
בצל קצוץ
שום
קובייה פטה/בולגרית 250 גר'
גביע קוטג'
1/2 גבינה לבנה
3 ביצים
איך מכינים-
———–
מטגנים בצל לריכוך, מוסיפים שום כתוש, תרד ומאדים עד שאין נוזלים, מתבלים במלח ופלפל.
מצננים ומערבבים עם גבינות וביצים.
ממיסים חמאה
לוקחים עלי פילו, מניחים בתבנית כאשר חלקו גולש מהתבנית ומברישים בחמאה המומסת,
מניחים עליו עלי נוסף וכך משתמשים בחצי חבילה.
יוצקים מעל את מלית התרד והגבינות ומקפלים את שאריות הבצק
ומעל מניחים שוב עלי פילו מוברש בחמאה עם מחצית העלים השנייה.
דוחפים פנימה את השאריות של העלים.
חותכים לפני האפייה.
אופים ב-180 מעלות עד הזהבה.