בורקס מבצק ספידי ממולא בתפוחי אדמה, פטריות ובצל –
מאת – אילנה לוי
בצק ספידי –
חצי קילו קמח
כפית מלח
כוס מים רותחים
3/4 כוס שמן
המילוי-
4 תפוחי אדמה
מלח
פלפל שחור
בצל קצוץ
פטריות פרוסות
מעט אגוז מוסקט מגורר
איך מכינים-
מתחילים המילוי –
לבשל עד ריכוך בסיר עם מים 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני עם קליפה. לקרר,
לקלף ולגרד על פומפיה גסה.
להוסיף רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור גרוס.
במחבת עם מעט שמן לטגן בצל קצוץ עד הזהבה יפה,
להוסיף פטריות קצוצות דק מקופסה או טריות ולהוסיף לבצל. לתבל בחצי כפית מלח,
חצי כפית פלפל שחור גרוס ומעט אגוז מוסקט מגורד.
להמשיך לאדות עוד כ – 3, 4 דקות תוך כדי ערבוב.
לקרר את התערובת ולהוסיף לתפוחי אדמה ולערבב היטב.
הכנת הבצק:
להכניס לקערה את הרכיבים וללוש עד איחוד.
לחלק את הבצק ל – 3 חלקים.
כל חלק לגלגל לגליל ולחתוך פרוסות בעובי 3 ס"מ.
לרדד כל פרוסה לעיגול קטן, למלא בתערובת ולסגור בצביטות או מזלג.
למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום.
לאפות ב – 180 מעלות בטורבו כ – 20 דקות או עד שהם מזהיבים יפה.
בהצלחה – אילנה לוי❤