פאי לימון קלאסי כמו בפטיסרי
הכינה וצילמה שרה עמר
הרכיבים-
לבצק –
2 כוס +2 כפות קמח
2 חלמונים
200 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
הכנת הבצק לתחתית –
במעבד מזון שמים חלמונים , חמאה והסוכר ומעבדים מעט ,מוסיפים הקמח ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומכנסים למקרר לשעה.
משמנים תבנית פאי מתפרקת 24 . מרדדים בצק ומרפדים את התבנית כולל השוליים.
מכניסים למקפיא לכמה דקות אחר כך אופים בתנור 180 מעלות 20 דקות עד להזהבה יפה של הבצק .
הכנת מלית –
מניחים בקלחת מיץ הלימון, גרידת הלימון, 200 מ"ל מים, סוכר וחמאה, ומחממים עד לרתיחה.
שמים בקערה נפרדת את החלמון, הקורנפלור והמים (60 מ"ל) וטורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה.
מעבירים את הבלילה של החלמון לסיר תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך.
מורידים מהאש ושופכים מיד על הקלתית האפויה מניחים בצד להתקרר.
הכנת המרנג: מכינים בן מארי – קערה מעל סיר עם מים רותחים,
מניחים בקערה את החלבונים והסוכר עד לחימום והמסת הסוכר. תוך כדי בחישה .
מעבירים למיקסר ומקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
מזליפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג).
השחמת המרנג ע"י ברנר -אם אין ברנר , מדליקים תנור על גריל 250 מעלות.
ומכניסים ל- 1-2 דקות