עוגיות עיראקיות שקרלמה לצאת צום כיפור
מתכון מאת – דליה לוי
הרכיבים –
3 כוסות קמח מנופה
200 גרם חמאה רכה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כוס אבקת סוכר
קמצוץ הל טחון או סוכר וניל
שקדים/בוטנים חצויים לקישוט חלב או מים
איך מכינים –
מחממים תנור ל- 170 מעלות
בקערה שמים את הקמח המנופה, סוכר, אבקת אפייה, את ההל או הווניל , מערבבים הכל יחד
מוסיפים את החמאה הרכה, נשים הכל יחד עד לאיחוד כל החומרים.
אם הבצק יבש מעט יש להוסיף את החלב או המים עד לקבלת בצק נעים לעבודה.
יוצרים מהבצק כדורים בגודל אגוז או כל גודל שרוצים ומניחים על מגש עם נייר אפיה במרחק של 2 ס"מ אחד מהשני
על כל כדור מניחים חצי שקד תוך כדי לחיצה קלה לשיטוח הכדור.
מכניסים לתנור למשך כ-25 דקות או עד שתחתית העוגייה שחומה