עוגיות מעמול , הצילו את רחל מאופקים
אז הנה מתכון לעוגיות מעמול נהדרות וטעימות
דבורית בובו צור מגן משתפת במתכון של אמא
הרכיבים-
קילו קמח פחות כוס
כוס סולת
2 חבילות 200 גר' ועוד 3/4 חבילה מחמאה/חמאה
(סה"כ 575 גרם )
בערך רבע כוס מים או יותר
רבע כוס סוכר
רבע כפית אבקת אפייה
קצת מי זהר- או מי ורדים
קורט מלח
מילוי –
חצי קילו אגוזים טחונים
חצי כף קינמון
רבע כוס שמן
חצי כוס סוכר
איך מכינים-
לערבב את המלית הכל יחד לתערובת חלקה. אם תראו שחסר מים לאיחוד – תוסיפו קצת.
להכין בצק במיקסר או במעבד.
לאחר שהבצק חלק לתת לו לנוח במקרר חצי שעה.
לפתוח ולרדד לעיגולים ולייצר מעמולים עם הדוגמא בעזרת החותכן של מעמול
לשים על ניר אפיה
לאפות 160 מעלות חצי שעה עד שאפוי רק בהיר לא לשרוף.
לפזר אבקת סוכר
אפשר לארוז ולשלוח לחיילים.
מילוי תמרים-
תמרים בואקום עם אגוזי מלך וקינמון לערבב יחד.
לעשות כדורים קטנים ולמלא את המעמולים.