ללא קטגוריה מאפים עוגות קינוחים

הכי מיוחדת שיש – עוגת פחזניות

אילנה טל
כי הכי טעים ככה!!!
עוגת פחזניות
הרכיבים –
לפחזניות:
כוס חלב
100 גרם חמאה או מחמאה
כף סוכר
קורט מלח
כוס קמח
רבע כפית אבקת אפייה
3 ביצים
לקרם:
3 חלמוני ביצה
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות קמח
חצי כף קורנפלור
100 גרם חמאה או מחמאה
1 שמנת מתוקה גביע
1 פודינג וניל
איך מכינים –
פחזניות:
בסיר רחב נרתיח כוס מים או חלב או חצי חצי
100 גרם חמאה או מחמאה, כף סוכר,קורט מלח
נחכה עד לרתיחה
החמאה צריכה להינמס לפני שהמים ירתחו כך שנחתוך אותה לקוביות לפני שנכניס לסיר
נוסיף כוס קמח, רבע כפית אבקת אפייה
נערבב מיד עד לקבלת כדור בצק
לכבות אש ולהעביר לקערת המיקסר עם וו גיטרה
נערבל 3 דקות לקירור עדין, נוסיף 3 ביצים
נעביר לשק זילוף ונעצב בצורה הרצויה או כפי שאני הכנתי כעוגה
להכניס לאפייה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
הסוד הוא לא לפתוח את התנור ב 25 הדקות הראשונות אחרת הפחזניות יפלו
לאחר 25 דקות לראות שהפחזניות קיבלו צבע זהוב ולהוציא מהתנור,  אם הן בהירות השאירו עוד 5 דקות
קרם פטיסייר:
נביא לכמעט רתיחה חצי ליטר חלב
בנתיים בקערה נערבב 3 חלמונים
חצי כוס סוכר, 1 סוכר וניל
2 כפות קמח, חצי כף קורנפלור
נערבב טוב טוב עד שהכל יתמזג
כשהחלב חם נוסיף פנימה הכל
ונערבב בעזרת מטרפה ידנית כ10 דקות רצוף עד שמסמיך.
מוסיפים 100 גרם חמאה/מחמאה ומכבים את האש
מערבבים טוב טוב עד שהחמאה מתמזגת, ומשאירים להתקרר
כשקר מקציפים שמנת מתוקה עם 1 פודינג וניל ומערבבים יחד עם הפטיסייר
נזלף את הקרם לתוך הפחזניות ונפזר אבקת סוכר מלמעלה ונשאר לנו רק להנות🙂
אילנה טל
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *